بعد از عمل لابیاپلاستی ، در دوره نقاهت رعایت اصول و مراقبت های بهداشتی ، بسیار مهم است. استحمام و شستشو بعد از لابیاپلاستی از جمله مواردی است که برای حفظ سلامت و تسریع روند بهبودی باید انجام شود. اما مهم این است که در زمان مناسب و مورد تایید پزشک بعد از جراحی ، این فرایند انجام شود.
چه زمانی شستشوی بعد از لابیاپلاستی را می توان شروع کرد؟
توصیه می شود در روزهای ابتدایی بعد از جراحی ، به خصوص طی یک الی دو روز اول ، از شستشو و هرگونه تماس مستقیم دست و آب با لابیاها اجتناب کنید. زیرا در این مدت ، بخاطر وجود بخیه ها و زخم های جزئی بافت های لابیاها ، این ناحیه نیاز به استراحت داشته و باید از هر گونه آلودگی محیط خارجی دور بماند. بنابراین برای شستشو بعد از لابیاپلاستی ، حداقل می بایست 48 ساعت از جراحی گذشته باشد.
شستشو لابیا در هفته اول بعد از لابیاپلاستی به منظور جلوگیری از عفونت ، بهتر است فقط با آب ولرم و بدون استفاده از صابون یا مواد شوینده شیمیایی انجام شود. دقت داشته باشید که شستن این ناحیه باید به آرامی پیش برود و از لمس لابیاهای جراحی شده و استعمال هر نوع لوسیون و کرم خودداری شود.
در هفته های بعدی ، با توجه به شروع فرایند جذب شدن بخیه ها و حاصل شدن بهبودی بیشتر ، به احتمال زیاد، پزشک اجازه دهد تا شستشوی بعد از لابیاپلاستی با استفاده از صابون های ملایم و بدون عطر انجام شود. دقت کنید در هنگام شستن لابیاها بعد از جراحی از مالش زیاد امتناع کنید.
مزایای شستشوی لابیاها بعد از عمل
مهم ترین مزیت شستشو بعد از لابیاپلاستی را می توان جلوگیری از عفونت های باکتریایی دانست. در دوره نقاهت ناحیه جراحی ممکن است مستعد عفونت باشد ؛ پس شستشو مرتب لابیاها با آب ولرم و شوینده مناسب می تواند در پاکسازی و کاهش احتمال ورود باکتری ها و تجمع آن ها در محل زخم ها موثر باشد.
از دیگر مزایا شستن لابیاها بعد از عمل ، کمک به آرام شدن درد و التهاب آن ناحیه است. همچین تمیز بودن واژن و لابیاها بعد از عمل لابیاپلاستی از بروز خارش شدید که تا حدی آزار دهنده است ، جلوگیری می کند.
شایان ذکر است که احساس تمیزی همیشه حس بهتری به افراد منتقل میکند. پس یکی دیگر از مزیت های تمیز نگه داشتن لابیاها بعد از جراحی ، داشتن حس بهتر و آرامش است.
نحوه صحیح شستشوی لابیاها بعد از لابیاپلاستی
بعد از عمل ، ناحیه ژنیتال نسبت به قبل حساس تر بوده و تماس با آب ، مواد شوینده و دست های آلوده می تواند منجر به ایجاد التهاب و عفونت شود. پس باید با نحوه صحیح شستشوی لابیاها بعد از لابیاپلاستی آشنا باشید تا از بروز این موارد جلوگیری کنید.
پیش از هر چیز باید دست هایتان تمیز و بدون آلودگی باشد. در روزهای اول برای شستشوی لابیاها می بایست از آب ولرم استفاده کرده و هیچگونه مواد شوینده ای را بکار نبرید. فرایند شستشو بعد از لابیاپلاستی باید به صورت ملایم و با حرکات دورانی ، از بالا به سمت پایین انجام شود. در این صورت ، از ایجاد آسیب یا وارد آمدن فشار به بخیه ها جلوگیری می شود
شستن لابیاها بعد از عمل به صورت مالشی باعث تحریک بخیه ها محل زخم ها می شود و ممکن است روند ترمیم آن ها را با مشکل مواجه کند.
روش صحیح خشک کردن لابیاها بعد از شستشو
پس از شستشوی ، برای خشک کردن لابیاها ، استفاده از حوله های زبر یا دستمال های بافت دار ، موجب تحریک و آسیب دیدن بخیه ها می شود. پس برای خشک کردن لابیاها بعد از شستشو ، بهترین گزینه بکارگیری حوله های نرم و بدون بافت است.
حال برای گرفتن آب اضافه و خشک کردن لابیاها ، به جای کشیدن حوله بر روی لابیاها ، می بایست به آرامی آن را بر روی ناحیه قرار دهید تا رطوبت اضافی جذب حوله شود. در صورت تجویز پزشک ، بعد از خشک کردن لابیاها ، حتما از پماد استفاده کنید.
بهترین زمان برای استحمام بعد از عمل لابیاپلاستی
همانطور که گفته شد ، در روزهای اول اجازه ندارید تا ناحیه تناسلی را در معرض آب قرار دهید. برای استحمام بعد از لابیاپلاستی حداقل باید یک بازه 3 الی 7 روزه را پشت سر بگذارید. بعد از این مدت نیز ، بهترین جراح لابیاپلاستی باید شرایط شما را ارزیابی کند تا در صورت نرمال بودن وضعیت ، اجازه استحمام را به شما بدهد. تا زمان بهبودی کامل ، موقع حمام کردن بعد از لابیاپلاستی ، از آب داغ و شوینده های معطر استفاده نکنید.
شوینده مناسب برای شستشو بعد از لابیاپلاستی
در مورد شوینده مناسب برای شستشو بعد از لابیاپلاستی ، چیزی که باید به آن دقت کنید این است که شوینده نباید حاوی مواد شیمیایی قوی یا اسانس های معطر باشد. این مواد می توانند باعث تحریک پوست لابیاها و به طور کلی ناحیه تناسلی شده و روند بهبودی را کند نماید.
در واقع شوینده مناسب برای شستن لابیاها بعد از عمل بایستی فاقد پارابن و الکل باشد تا از خشکی و حساسیت بیشتر پوست این ناحیه جلوگیری شود. بهترین شوینده ها برای شستشو بعد از لابیاپلاستی ، مواد ملایمی است که ph آن ها نزدیک به ph طبیعی بدن باشد. (ph طبیعی بدن معمولاً در حدود ۷.۴ است که نشان دهنده حالت کمی قلیایی بدن است.
در ناحیه تناسلی ، ph طبیعی می تواند کمی اسیدی تر باشد و به طور معمول بین ۳.۸ تا ۴.۵ قرار دارد.) این نوع شوینده ها عموما به صورت ژل های غیر صابونی عرضه می شوند و با حفظ رطوبت پوست از التهاب و عفونت جلوگیری می کنند. شوینده هایی با پایه گیاهی مانند آلوئه ورا یا بابونه می تواند در تسکین درد و التیام پوست اثر گذار باشند.