درمان افتادگی رحم با صندلی تسلا کر

درمان افتادگی رحم با صندلی تسلا کر

فهرست محتوا

امروزه برای درمان افتادگی رحم روش های جراحی و غیر جراحی متعددی وجود دارند. با در نظر گرفتن میزان و شدت افتادگی رحم ، دکتر زنان روش مناسب جهت درمان این عارضه را انتخاب می کند. درمان افتادگی رحم با صندلی تسلا کر به عنوان یکی از روش های غیرتهاجمی امروزه توسط بسیاری از متخصصین به انجام می رسد.

آشنایی با بیماری افتادگی رحم

در دنیای امروز ، مشکل افتادگی رحم به یکی از دغدغه ‌های شایع در میان زنان تبدیل شده است. این عارضه زمانی رخ می ‌دهد که رحم به سمت واژن یا به درون آن کشیده می ‌شود. افتادگی رحم ناشی از ضعف در ماهیچه ‌ها و رباط‌ های کف لگن است که توانایی حمایت از ساختارهای رحم را ندارد. در برخی موارد ، ممکن است رحم به طور کامل از دهانه واژن خارج شود. عوارضی همچون زخم شدن بافت‌های نمایان و افتادگی سایر اندام‌های لگن نظیر مثانه یا راست روده نیز می‌تواند بروز کند. این مشکل به‌ویژه در زنان بالای ۵۵ سال یکی از دلایل عمده برای انجام عمل هیسترکتومی به شمار می ‌رود.

درجات افتادگی رحم

بانوانی که دچار افتادگی رحم هستند ، از بیرون ‌زدگی رحم درون یا خارج از کانال واژن رنج می ‌برند. این وضعیت می ‌تواند تأثیرات قابل ‌توجهی بر سبک زندگی و فعالیت‌ های روزمره آنان بگذارد. افتادگی رحم دارای درجات و انواع مختلفی است که میزان و شدت آن از طریق تشخیص متخصص تعیین می ‌شود.

  • در افتادگی درجه یک ، دهانه رحم تنها زمانی قابل مشاهده است که پرینه فرورفته باشد.
  • در افتادگی درجه دوم ، دهانه رحم از طریق واژن به سمت بیرون می‌ آید و فوندوس ( ناحیه گنبدی و منحنی شکل بالای رحم است) در داخل لگن باقی می ‌ماند.
  • در افتادگی درجه سوم که به افتادگی کامل رحم معروف است، کل رحم از دهانه رحم خارج می ‌شود.

تشخیص افتادگی رحم

پیش از درمان افتادگی رحم ، لازم است شدت و درجه این بیماری مشخص شود. اگر افتادگی رحم در مراحل خفیف باشد ، ممکن است علائم مشخصی نداشته باشد؛ اما با پیشرفت بیماری ، فرد ممکن است فشار قابل ‌توجهی در ناحیه لگن احساس کند یا دچار درد در ناحیه کمر و زیر شکم شود.

همچنین ، در حین رابطه جنسی ممکن است درد شدیدی را تجربه کند. ترشحات غیرعادی و غیرمعمول از واژن نیز می‌توانند علامت هشداری باشند که فرد را به سمت مراجعه به پزشک متخصص و درمان افتادگی رحم سوق می ‌دهد.
هنگامی که رحم بیشتر از موقعیت طبیعی خود جابجا می ‌شود، ممکن است فشار بر سایر اندام‌ های لگنی مانند مثانه و روده افزایش یابد و علائم زیر را ایجاد کند:

  • احساس سنگینی یا فشار در ناحیه لگن
  • درد در ناحیه لگن، شکم یا کمر
  • درد در حین رابطه جنسی
  • بافت رحمی که از دهانه واژن خارج می‌شود
  • عفونت‌های مکرر مثانه
  • ترشحات غیرمعمول یا زیاد از واژن
  • یبوست
  • مشکلات ادراری ، از جمله بی‌اختیاری ، تکرر ادرار یا فوریت ادرار
    این علائم ممکن است با ایستادن یا راه رفتن طولانی ‌مدت شدت یابند؛ زیرا نیروی گرانش فشار بیشتری بر روی عضلات لگن وارد می‌کند.

درمان افتادگی رحم با مگنت ‌تراپی (صندلی تسلا کر)

مگنت‌ تراپی یا مغناطیس ‌درمانی یکی از روش ‌های مؤثر در درمان افتادگی رحم به شمار می‌ رود. این تکنیک غیرتهاجمی و ایمن از نوعی انرژی طبیعی به نام مغناطیس بهره می ‌برد. این انرژی نه‌ تنها برای سلامت عمومی اهمیت دارد بلکه در تسریع روند بهبودی و کاهش زمان نقاهت نیز نقش بسزایی ایفا می‌ کند.
صندلی تسلا ، با تولید ارتعاشات امواج الکترومغناطیس ، امکان درمان غیرجراحی بسیاری از بیماری ‌ها را فراهم می‌ آورد. در این فرایند ، نیروی مغناطیسی بر سطح بدن بیمار تأثیر می‌ گذارد تا از خواص درمانی آن بهره‌برداری شود.

اثرات صندلی تسلا کر در درمان افتادگی رحم

امواج مغناطیسی حاصل از مگنت ‌تراپی بر بافت ‌های آسیب‌دیده مانند عضلات و اعصاب تأثیر مثبت دارد و روند بهبودی را تسهیل می ‌کند. این روش درمانی عملکرد مفاصل را بهبود بخشیده و از انجام جراحی ‌های غیرضروری جلوگیری می ‌کند.

امواج تولید شده توسط صندلی تسلا کر ، اکسیژن‌ رسانی به سلول‌ ها و بافت ‌ها را افزایش داده ، متابولیسم بدن را تحریک کرده و محیط اسیدی بدن را کاهش می ‌دهند. این فرایند همچنین باعث افزایش جریان خون در عروق و مویرگ ‌ها می ‌شود که به دفع بهتر مواد زائد بدن کمک می ‌کند.

در این روش ، با استفاده از صندلی تسلا کر که یکی از پرکاربردترین روش‌های درمانی است ، آهن ‌ربای ثابت بر روی نواحی آسیب‌ دیده بدن قرار می ‌گیرد تا درد و علائم دیگر کاهش پیدا کنند.

دکتر پرند عسگری
متخصص زنان و زایمان و نازایی

گذراندن دوره های لاپاراسکوپی پیشرفته را در دانشگاه علوم پزشکی تهران
گذراندن دوره فلوشیپ نازایی در مرکز ناباروری صارم
عضو جامعه جراحان ایران
مدرس لیزر و اعمال جراحی زیبایی زنان

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
چاپ صفحه